top of page

Δημήτρης Δημητριάδης : Ο καταξιωμένος σεφ στο Dessert Talking


Σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου στο Τμήμα Μαγειρικής, και μπήκε στο επάγγελμα το 1994. Έχει εργαστεί ως chef σε εστιατόρια όπως το Νabucco στην Εκάλη, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Byblos-Porto Sani και το Sea You στη Μαρίνα της Σάνης, την Αμυμώνη στο ξενοδοχείο Nafplia Palaceκ.α., ενώ έχει κάνει μετεκπαίδευση πλάι στον Jacques Chibois (2* Michelin) και τονAlain Parodi (1* Michelin), καθώς και στο εστιατόριο Noma, καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2010.  Διετέλεσε chef στο εστιατόριο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου, chef de Cuisine στo εστιατόριο Hytra, βραβευμένo με 1 αστέρι Michelin, διοχετεύοντας στη μαγειρική του τα χρώματα και τις μυρωδιές της μεσογειακής κουζίνας, από την οποία και εμπνέεται, με δημιουργικό οίστρο και πρωτοτυπία. Ενώ σήμερα είναι chef στο Artisanal.Έχει διακριθεί με έπαινο από το Lions Club και έχει διδάξει μαγειρική στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Palmier.

Ποιο ήταν το πρώτο πιάτο που μάθατε να μαγειρεύετε;


H πρώτη μου συνταγή ηταν μανιτάρια πλευρώτους γκρατινέ με γραβιέρα το 1997. Ποιο είναι το πιο παράξενο συστατικό που είχατε στο μενού σας και ποια ήταν η αντίδραση των πελατών σας;Βασικά δεν χρησιμοποιώ παράξενα συστατικά. Για παράδειγμα είχα βγάλει ενα πιάτο με μολόχα. Άρεσε πολύ στους πελάτες. Σε ποιες επιχειρήσεις της Αθήνας μπορεί κανείς εντοπίσει τη γευστική σου «σφραγίδα»;


Στο Αρτισανάλ, στο Cibus στην Αίγλη Ζαππείου, στο εστιατόριο Νabucco στην Εκάλη και στο Hytra. Σε τι φάση σε πετυχαίνω αυτό το διάστημα;Είμαι σε πολύ καλή φάση. Έχω κρατήσει το δημιουργικό κομμάτι και είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος.

Ποιο είναι το κριτήριό σου για να ξεκινήσεις μια συνεργασία;


Το κρητίριο μου ειναι το πως θα με πλησιάσει ο επιχειρματίας και εννοείται αν θα του αρέσει το φαγητό μου και να ξέρει τι θέλει. Ποιο πιάτο από το μενού του θα πρότεινες να μην χάσει κανείς;Το παστίτσιο χταπόδι με φάβα και φύκια γουακάμε.

Ποιες οι προκλήσεις του να στήνεις το μενού ενός εστιατορίου;


Βασικά σε τι κόσμο απευθύνεται το μενού ειναι σίγουρα μια πρόκληση. Ένα εόναι να απευθύνεται σε λαικό κόσμο και να δοκιμάσει μοντέρνα Ελληνική κουζίκα και να ακούς καλά σχόλια για το φαγητό. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι να θυμἀται το φαγητό σου.


Από πού αντλείς έμπνευση για το νέο μενού;


Ένα μικρό ποσοστό απο τον κόσμο. Ο κόσμος σε καθοδηγεί. Πλέον είμαστε σε μια φάση που δεν αρέσουν τα φρου φρου.

Πώς ορίζεις την υψηλή γαστρονομία;


Η υψήλη γαστρονομία είναι να τρως ενα απλό κολοκυθάκι και να λές ουαου! Απλά πράγματα να έχουν ουσιώδη γεύση. Ενα πιάτο να έχει απλά υλικά και να το θυμάσαι. Για μένα είναι ένα πιάτο που να έχει απλά υλικά σε ένα μενού.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page