top of page

Τα καλύτερα ελληνικά βιβλία μαγειρικής που έχουν βγεί ποτέ


Ψάξαμε και βρήκαμε όλα τα ελληνικά βιβλία μαγειρικής, συγκεντρώσαμε πάνω από 55! Έπειτα απο απαιτητική μελέτη, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα ελληνικά βιβλία μαγειρικής!

ΜΕΖΕΣ



Περίληψη


H διεθνούς φήμης συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Νταϊάνα Κόχυλα σας προσκαλεί σε ένα εμπνευσμένο γαστρονομικό ταξίδι, σε μια πανδαισία χρωμάτων και φρέσκων, γευστικών υλικών. Οι συνταγές της είναι αφοπλιστικά απλές, όπως αφοπλιστική στην απλότητά της είναι η ελληνική και εν γένει η μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα, ενώ σε ορισμένες συνταγές βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά, προτείνοντας νέους γευστικούς συνδυασμούς. Στις σελίδες του Μεζέ θα ανακαλύψετε ιδέες για νοστιμότατα κεφτεδάκια, υπέροχες σάλτσες, πιάτα θαλασσινών, πιτάκια, πιάτα με κρέας και πολύχρωμες σαλάτες. Οι μεζέδες είναι άρρηκτα δεμένοι με τη φιλοξενία και το γλέντι και προϋποθέτουν χαλαρούς ρυθμούς, ευχάριστη διάθεση και κυρίως καλή συντροφιά και κουβεντούλα. Απολαύστε τους με κρασί, ούζο ή ρακή και πάντα παρέα με τους αγαπημένους σας!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ



Περίληψη


Ο Γιώργος Τσελεμεντές δεν είναι μόνο σεφ ελληνικής κοπής . Είναι ένας ταλαντούχος μαέστρος της κουζίνας που παίρνει την παράδοση για να την πάει ένα βήμα παραπέρα . Στο βιβλίο αυτό , οι παλαιότερες νοικοκυρές βλέπουν τη νέα εκδοχή γνώριμων παραδοσιακών συνταγών , ενώ οι νέες φαν της κουζίνας μυούνται σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει <<νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα>>.Άλλωστε , όπως έλεγαν οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας , <<ένας Τσελεμεντές χρειάζεται σε κάθε σπίτι>> . Και πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι της νέας εποχής...



Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ




Περίληψη


Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το φαγητό της μαμάς μαγικό; Για μένα, είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάει, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ακολουθώντας τες δημιούργησα έναν απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από αυτή και αναζητούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς , καλύτερο από το φαγητό, δεν μπορώ να σκεφτώ.




12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page