top of page

Οδοιπορικό στην όμορφη καστροπολιτεία της Μονεμβασιά


Έχετε βρεθεί ποτέ στην Λακωνία; Όχι; Να μπει άμεσα στους μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σας… Ένας άγριος μα ευλογημένος από ομορφιές τόπος, ο οποίος σίγουρα θα ικανοποίησει κάθε σας γούστο σε κάθε εποχή του χρόνου! Εμείς ταξιδέψαμε στην Μονεμβασιά. Με ένα αυθεντικό οδοιπορικό που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες, σας δελεάζουμε ώστε η Λακωνία να μην είναι ένας από τους επόμενος προορισμούς, αλλά ο αμέσως επόμενος ακόμη και στη μέση του Χειμώνα!


Η ρομαντική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Ένα από τα αρκετά μαγευτικά σοκάκια της Μονεμβασιάς



Στάση Μονεμβάσια! Σαν φτάσετε στην ανατολική πλευρά της Λακωνίας και περάσετε την πύλη της παλιάς πόλης της Μονεμβασιάς, θα ξεχάσετε αμέσως την προσωπική σας ρουτίνα και ο χρόνος θα παγώσει. Για όσες ώρες ή μέρες μείνετε στη παλιά πόλη, θα απολαύσετε εικόνες από άλλη εποχή και φυσικά καλό φαγητό στα πολύ αξιόλογα εστιατόρια που μπορείτε να βρείτε όπως το Ακρογιάλι στην Μονεμβάσια. Αν είστε πρωινοί τύποι, οπωσδήποτε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα ώστε να απολαύσετε το μοναδικό ξημέρωμα και έπειτα να πιείτε έναν αξέχαστο καφέ με θέα κάτω από τα τείχη το απέραντο γαλάζιο…



Εκτός από την παλιά πόλη της Μονεμβασιάς, υπάρχει και η νεότερη σε μικρή απόσταση που επίσης προσφέρει το ιδανικό τοπίο για παραθαλάσσιες βόλτες αλλά και φωτογραφίες με θέα τον επιβλητικό βράχο! Όπως επίσης προσφέρει και πιο οικονομικές επιλογές για διαμονή, για όσους θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι στο νομό Λακωνίας αλλά και να επιστρέψουν με χρήματα για επόμενες ταξιδιωτικές εξορμήσεις. Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνετε πάντως πως και η νέα πόλη συγκρίνεται άνετα σε θέα τόσο το βράδυ όσο και κατά το ξημέρωμα!


Αν το ταξίδι δεν σας έχει κουράσει και το πρωινό ξύπνημα δεν είναι πρόβλημα, «κατεβείτε» μέχρι τη παραλία της νέας πόλης Μονεμβασιάς για να απολαύσετε τα μοναδικά χρώματα κατά την ανατολή. Ο ιστορικός βράχος σε συνδιασμό με το πρωινό φως, σαγηνεύουν τις αισθήσεις και πιθανότατα θα σας προσφέρουν την πλέον αξέχαστη ανάμνηση από το σύνολο του ταξιδιού στη Λακωνία!




Για φαγητὀ στο Ακρογιάλι...



Το καλοκαίρι θα έχετε θέα τη θάλλασα απολαμβάνωντας το γεύμα σας και τον χειμώνα θα ακούτε live μουσική με ορχήστρα δίπλα στο πρωτότυπο τζάκι του καταστήμας...



Η κουζίνα του περιέχει γεύσεις από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές νότες... Στο εστιατόριο Τ᾽Ακρογιάλι έχετε την ευκαιρία να γευτείτε από τις μεσημεριανές ώρες φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τις βάρκες των ντόπιων ψαράδων, θαλασσινούς μεζέδες μαζί με ουζάκι και τσιπουράκι και γνήσια ελληνικά πιάτα μαγειρεμένα με γούστο και μεράκι. Στο Ακρογιάλι δοκιμάστε ψάρια, μακαρονάδες κ ριζοτο με θαλασσινά. Με σεβασμό στην Ελληνική παράδοση με τα πιο αγνά υλικά κ ψάρια του τόπου και της θάλασσας μας.


Σας εγγυόμαι για την μέγιστη ποιότητα των εδεσμάτων και σας προτείνω να βιώσετε μια προτόγνωρη γευστική εμπειρία...


Πληροφορίες :


Τηλ. Κρατήσεων : +30 2732 061056

Διεύθηνση : Central Road, Μονεμβασιά, Δήμος Μονεμβασιάς

173 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page