top of page

Φακοσαλάτα με baluga, λαχανικά και ψητά μανιτάρια Πλευρώτους





Υλικά :


1 κούπα φακές baluga μαυρες

4 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο

1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη

1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους

1 καρότο τριμμένο

1 τομάτα κομμένη σε κύβους

1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

6 τεμάχια μανιτάρια Πλευρώτους


Για το ντρέσινγκ


2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ ταχίνι

1 κ.σ ξύδι

Αλάτι

Πιπέρι




Εκτέλεση :


Για να μαγειρέψετε τις φακές: Αρχικά, διαλέξτε τις φακές και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα. Ρίξτε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια ρίξτε τις φακές σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε τις φακές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Μειώστε τη φωτιά για να διατηρηθεί ένα απαλό βράσιμο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 25 έως 35 λεπτά.


Στη συνέχεια, στραγγίστε τις φακές και επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.Στη συνέχεια, στραγγίστε τις φακές και επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.


Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ σαλάτας, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά, Στη συνέχεια ψήνετε τα μανιτάρια στο φούρνο για 20 λεπτά με λίγο λάδι και πιπεράκι.


Για να προετοιμάσετε το ντρέσινγκ, συνδυάστε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Μόλις κρυώσουν οι φακές για περίπου 5 λεπτά, τις προσθέτουμε στο μπολ σαλάτας. Ρίξτε όλο το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρετε σε ατομικά μπολ με τυρί από πάνω cottage και μανιτάρια αν θέλετε.


Επιμέλεια συνταγής : Εύα Φιλιπποπούλου

26 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page