top of page

Τύπου μπριάμ στο ταψί με μοτσαρέλα


Εξαιρετικά γευστική συνταγή με κολοκυθάκια, ντομάτας για χορτοφάγους με μοτσαρέλα, χωρίς λάδι και χωρίς γλουτένη. Εξαιρετική μεσογειακή vegan συνταγή για συνοδευτικό πιάτο ή κυρίως γεύμα.



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για σάλτσα ντομάτας:


1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

680 γρ. πουρές τομάτας

2 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ φλιτζάνι ντομάτα πασατα

Χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο

Μαύρο πιπέρι για γεύση


Για παρμεζάνα vegan:


50g κάσιους

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων

2 κουταλιές της σούπας μαγιά


Αλλα συστατικά:


3 μεσαίες καλοκαιρινές κολοκύθες

1 μελιτζάνα

½ της συνταγής μου για μοτσαρέλα για χορτοφάγους

Φρέσκος βασιλικός

* Σερβίρετε με ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο quinoa ανά μερίδα.


ΟΔΗΓΙΕΣ


Ξεκινήστε προετοιμάζοντας vegan μοτσαρέλα.


Στη συνέχεια, κόψτε 3 μεσαίες κολοκύθες και μία μελιτζάνα κατά μήκος. Τοποθετήστε τα σε δύο φύλλα ψησίματος και πασπαλίστε με αλάτι Ιμαλαΐων. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά έως ότου εμφανιστεί υγρό. Αδειάστε την περίσσεια νερού με χαρτί κουζίνας και ψήστε στους 190C για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.


Ενώ τα λαχανικά ψήνονται, φτιάξτε σάλτσα ντομάτας.


Για σάλτσα ντομάτας: πρώτα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε πουρέ ντομάτας, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και ανακατεύετε καλά. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Τέλος, ανακατεύουμε την πάστα ντομάτας.


Για παρμεζάνα vegan: αλέστε όλα τα συστατικά στο μούλτι.

Το επόμενο είναι στρώμα. Πάρτε ένα πιάτο ψησίματος (χρησιμοποίησα αυτό το πιάτο 23x23x6cm) και ξεκινήστε με μια σπιτική σάλτσα ντομάτας, έπειτα ένα στρώμα φέτες κολοκυθιών, παρμεζάνα vegan, φέτες μοτσαρέλας και φρέσκο ​​ψιλοκομμένο βασιλικό.


Επαναλάβετε με σάλτσα ντομάτας και ακολουθήστε το μοτίβο αφήνοντας ένα στρώμα σε ψητή μελιτζάνα. Σημείωση: προσθέστε μόνο ένα λεπτό στρώμα σάλτσας ντομάτας, διαφορετικά η κατσαρόλα σας θα μπορούσε να γίνει πολύ υγρή, δηλαδή θα υπήρχε υπερβολική ποσότητα νερού.


Τελειώστε με λωρίδες μοτσαρέλας και παρμεζάνα vegan. Ψήνουμε στους 190C για 35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει σχεδόν τελείως προτού προσπαθήσετε να το κόψετε.

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page