top of page

Μελιτζάνες με παρμεζάνα και σάλτσα τομάτας



Αυτή η συνταγή για μελιτζάνα με παρμεζάνα παρασκευάζεται με μια εύκολη σάλτσα ντομάτας και με απλά συστατικά όπως φρυγανιά, ιταλικά μυρωδικά, ντομάτα. Κανείς δεν θα πίστευε ποτέ ότι είναι εντελώς vegan.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ


3 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

2 φλιτζάνια φρυγανιά

3/4 φλιτζανιού Κάσιους

1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας ιταλικά μυρωδικά

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

790 γρ σάλτσα ντομάτας

140 γρ τοματοπολτός

140 γρ vegan κομμάτια μοτσαρέλας

1 παρτίδα τυρί παρμεζάνας Vegan

αλάτι, πιπέρι για γεύση


ΟΔΗΓΙΕΣ

Παίρνετε ένα ταψί και, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ευθυγραμμίστε το φύλλο ψησίματος και απλώστε τις στρογγυλές φέτες μελιτζάνας. Πασπαλίστε με μια μεγάλη ποσότητα αλατιού και, στη συνέχεια, καλύψτε με ένα άλλο ένα στρώμα χαρτοπετσέτες.


Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλες οι φέτες μελιτζάνας. Βάλτε λίγο βάρος στην κορυφή. Αυτό μπορεί να είναι μια ένα ξύλο κοπής, για παράδειγμα.


Αφήστε αυτό να καθίσει έτσι για περίπου 30 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την αποστράγγιση κάποιου υγρού από τις μελιτζάνες και βελτιώνει την υφή της μελιτζάνας.


Στο μούλτι ρίχνετε 3/4 φλιτζάνι κάσιους με 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου. Αλατοπιπερώνουμε και αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδη υφή.


Μεταφέρετε αυτό το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και βάλτε 2 φλιτζάνια φρυγανιά.


Ζεσταίνουμε μια μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου σε ένα τηγάνι. Βυθίστε πρώτα τις φέτες μελιτζάνας στο μείγμα «αυγό» και μετά από τις δύο πλευρές στη φρυγανιά μέχρι να επικαλυφθούν.


Τηγανίζουμε κάθε φέτα για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να στραγγίξετε το υπερβολικό λάδι.


Στη συνέχεια ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα. Όταν ζεστό προσθέστε κρεμμύδια και σκόρδο, τηγανίστε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας και πάστα, ιταλικά μυρωδικά, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.


Σιγοβράζετε και στη συνέχεια αφήστε το.

Ξεκινήστε με ένα μικρό στρώμα σάλτσας ντομάτας στο ταψί ή πυρέξ. Απλώστε τις φέτες μελιτζάνες πάνω του.


Πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα vegan και μοτσαρέλα. Επαναλάβετε τα στρώματα σάλτσας-μελιτζάνας-τυριού μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα. Το τελευταίο στρώμα πρέπει να είναι μια μικρή σάλτσα με τυριά.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στην κορυφή. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

114 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page