top of page

Αεριούχο κοκτέιλ καρπουζιού



Είναι Κυριακή, είναι Ιούλιος και είναι σεζόν καρπουζιών - οπότε τι καλύτερο να κάνετε από το να γιορτάσετε με ένα νόστιμο και εύκολο καρπούζι!


Έτσι, με τα χρόνια έχω δημιουργήσει εκ νέου πολλές εκδόσεις του ψυγείου φρούτων, αλλά καμία δεν ήταν τόσο αναζωογονητική όσο αυτή η καρπούζι!



Έτσι, αυτή η έκδοση είναι λίγο λιγότερο από έναν πουρέ και περισσότερο από ένα σιρόπι καρπουζιού - αλλά εξακολουθεί να είναι εξίσου νόστιμο. Επιπλέον, μόλις φτιάξετε το σιρόπι σας, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο, ώστε να είναι έτοιμο να πάει κάθε φορά που επιθυμείτε ένα καρπούζι.


Έτσι την επόμενη φορά που θα έχετε υπερβολική ποσότητα καρπουζιού, σκουπίστε αυτό το απλό σιρόπι και ετοιμάστε αυτά τα σπυράκια αμέσως! Θα μπορούσαν να γίνουν το ποτό σας το καλοκαίρι!



χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά


χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά


συνολικός χρόνος 15 λεπτά


μερίδες 2 φλιτζάνια



Συστατικά


2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσι


1 φλιτζάνι ζάχαρη + περισσότερο στο χείλος


1 λεμόνι


ανθρακούχο νερό


Οδηγίες


Σε ένα μπλέντερ προσθέστε το ψιλοκομμένο καρπούζι και στη συνέχεια ανακατέψτε έως ότου το καρπούζι σας να γίνει κομματάκια με υγρό.


Ρίξτε το χυμό καρπουζιού σε μια μεσαία κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και μετά μειώνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.


Σε μια μικρή πλάκα πασπαλίζουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρης και στη συνέχεια ξύστε 1/2 λεμόνι πάνω από τη ζάχαρη. Πετάξτε για να συνδυάσετε. Σε μια δεύτερη μικρή πλάκα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας νερό, βυθίστε το ποτήρι σας στο νερό και έπειτα στο μείγμα ζάχαρης λεμονιού.


Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και στη συνέχεια προσθέστε 42 γρ από το σιρόπι καρπουζιού. Πιέστε στο χυλός του ποτηριού μια φέτα από λεμόνι ή λάιμ και στη συνέχεια γεμίστε με ανθρακούχο νερό. Ρυθμίστε τη γλυκύτητα με επιπλέον σιρόπι όπως απαιτείται.

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page