top of page

Vegan πέστο


Το πέστο μπορεί να παρασκευαστεί με μια μεγάλη ποικιλία από βότανα, χόρτα και ξηρούς καρπούς και αυτή η χορτοφαγική έκδοση ξεκινά με τον κλασικό συνδυασμό βασιλικού / κουκουνάρι / σκόρδο / ελαιόλαδο.


Συστατικά


1/4 φλιτζάνι μαγιά

1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι ή 1/2 φλιτζάνι ωμά καρύδια

1 σκελίδα σκόρδο (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μεγάλα χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 4 ουγγιές)


Οδηγίες


Προσθέστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων εκτός από το ελαιόλαδο και επεξεργαστείτε έως ότου το μείγμα έχει μια τεράστια υφή. Με τον κινητήρα σε λειτουργία, προσθέστε το ελαιόλαδο σε σταθερή ροή, σταματώντας τον κινητήρα περιστασιακά για να ξύσετε τις πλευρές του μπολ. Εάν το πέστο δεν γίνει αρκετά μαλακό για να περιστραφεί γύρω από το μπολ, προσθέστε 1 επιπλέον κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.


Εάν το ακατέργαστο σκόρδο δεν σας αρέσει, θερμάνετε απαλά το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, παρακολουθώντας το τηγάνι προσεκτικά, έως ότου το σκόρδο αρχίσει να μετατρέπεται σε χρυσό καφέ.


Αφαιρέστε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά για να αποφύγετε το κάψιμο του σκόρδου που μπορεί να συμβεί σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα μαλακώσει τη γεύση του σκόρδου. Μπορείτε επίσης να τοστ όποιο παξιμάδι χρησιμοποιείτε μαζί με το σκόρδο. Τα φρυγανισμένα κουκουνάρια είναι υπέροχα από μόνα τους.

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page