top of page

Mallorca buns - Ψωμάκια Μαγιόρκας


Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή ψωμιού μαγιόρκα! Αλλά τι είναι πραγματικά οι mallorcas, πρέπει να αναρωτιέστε, σωστά ;! Το Mallorcas είναι ένα γλυκό ψωμί της Πουέρτο Ρίκα που τρώγεται κυρίως κατά την ώρα του πρωινού. Είναι σαν την έκδοση του κρουασάν! Με αυτήν τη συνταγή ψωμιού της Μαγιόρκα, θα φτιάξετε εξαιρετικά μαλακά και μαξιλάρια ψωμάκια μαγιόρκα. Το Mallorcas παρασκευάζεται με ένα εμπλουτισμένο είδος ζύμης, μερικές φορές σε σύγκριση με το brioche. Αλλά οι μαγιόρκες είναι πιο γλυκές και γλυκές.


Μαγιά - 2 ¼ κουταλάκι (1 φάκελος)

Ακατέργαστη ζάχαρη - ½ φλιτζάνι

Γάλα καρύδας - ½ φλιτζάνι

Νερό - ½ φλιτζάνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 ½ φλιτζάνια

Κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου - 4

Θαλασσινό αλάτι - 1 κουταλιά του γλυκού

Βιολογικό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου - 8 κουταλιές της σούπας


1 αυγό για το άλλειμα

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για βούρτσισμα μετά το ψήσιμο


Για 12 ψωμάκια της Μαγιόρκα


Συνολικός χρόνος - 2 ½ ώρες Ενεργός χρόνος - 15 λεπτά για την προετοιμασία των συστατικών και φτιάξτε τη ζύμη, 10 λεπτά για τη διαμόρφωση της ζύμης Χρόνος ψησίματος - 16 λεπτά


Εξοπλισμός - Αναμικτήρας με γάντζο, φύλλο ψησίματος με περγαμηνή, κόπτης ζύμης ή μεγάλο μαχαίρι, βουρτσακι ζαχαροπλαστικής


Εκτέλεση


Για να φτιάξετε ψωμάκια μαγιόρκα:


Στο μπολ του αναμικτήρα σας αναμίξτε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και το νερό με ένα μεγάλο κουτάλι. Πασπαλίζουμε και μετά αναμιγνύουμε ½ φλιτζάνι αλεύρι. Καλύψτε με πλαστικό χαρτί και τυλίξτε με μια πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε το σε μια ζεστή γωνία για 30 έως 35 λεπτά, έως ότου το μείγμα είναι αφρώδες.


Εν τω μεταξύ, σκουπίστε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ με μια χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με λίγο ουδέτερο φυτικό λάδι (λαχανικά, canola, σταφύλι ή καρύδα) και ως προαιρετικό βήμα, πασπαλίζετε λίγο αλεύρι στο κάτω μέρος και στις πλευρές επισης.


Ανακατέψτε στο μπολ μίξερ με το εξάρτημα αγκίστρου ήδη στη θέση του. Ανακατέψτε στους κρόκους των αυγών, έναν κάθε φορά και περιμένετε μέχρι να ενσωματωθεί ένας πριν προσθέσετε τον επόμενο. Προσθέστε τα υπόλοιπα δύο φλιτζάνια αλεύρι μέσω του διανομέα αλευριού έτσι ώστε να πηγαίνει κατευθείαν στο μείγμα. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα έως ότου σχεδόν αφαιρεθεί το αλεύρι και προσθέστε το αλάτι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά.


Ξεκινήστε να προσθέτετε το βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ή κύβους κάθε φορά και περιμένετε να ενσωματωθούν μεταξύ κάθε προσθήκης, περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Η ζύμη μοιάζει να σπάει, αλλά είναι εντάξει. Ζυμώνουμε για 20 λεπτά, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει πλέον στον τοίχο του μπολ. Σταματήστε το μίξερ όταν η ζύμη φαίνεται καλά συγκεντρωμένη γύρω από το άγκιστρο.


Μεταφέρετε απαλά τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επίπεδη επιφάνεια. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης και στη συνέχεια γυρίστε την προσεκτικά και σφίξτε ξανά. Μεταφέρετέ το στο λαδωμένο μπολ, διαχειρίζοντάς το από το κάτω μέρος όσο μπορείτε. Καλύψτε με πλαστικό χαρτί και τυλίξτε με μια πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε το στη θερμότερη γωνία του σπιτιού σας για μία ώρα, έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος.


Ετοιμάστε ένα φύλλο ψησίματος με χαρτί περγαμηνής ή στρώμα πυριτίου.


Ξεσκονίστε πάλι την επιφάνεια εργασίας σας (ή μην την καθαρίσετε ποτέ και απλώς επανασκόψτε την) και μεταφέρετε τη ζύμη σε αυτήν. Ξεφουσκώστε απαλά και τεντώστε το αρκετά ώστε να σχηματίσει ένα ατελές τετράγωνο πάχους περίπου 1/2 εκ τετραγώνου 1ο εκ (δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τέλεια τις γωνίες). Δώστε περισσότερη προσοχή στο πάχος παρά στο μέγεθος.


Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζύμης ή ένα μεγάλο μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε φέτες 3 "παράλληλα και κάθετα, ώστε να καταλήξετε σε τετράγωνα 12 - 3". Πάρτε ένα τετράγωνο και κυλήστε προς τα μέσα σαν να σχηματίζετε ένα σχοινί, στη συνέχεια κυλήστε και τεντώστε το μέχρι να έχετε ένα σχοινί 12 "ζύμης. Περάστε απαλά αλλά σφιχτά για να κάνετε ένα ελαφρώς στρογγυλεμένο σχήμα κουλουριού, τοποθετώντας το εσωτερικό άκρο του σχοινιού στο κέντρο του κουλουριού και το εξωτερικό άκρο κάτω από το κουλούρι. Τοποθετήστε το κουλούρι στο ταψί σας με περγαμηνή. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο της ζύμης. Αφήστε τα ψωμάκια να ξεκουραστούν ελαφρά για 30 λεπτά σε μια ζεστή γωνία.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Χτυπάμε το αυγό με νερό.


Βουρτσίστε τις μαγιόρκες με μείγμα αυγών. Φέρτε στο φούρνο και ψήστε για 16 έως 18 λεπτά, έως ότου η ζύμη να φαίνεται στεγνή και η κορυφή έχει ένα βαθύ χρυσό κίτρινο χρώμα. Βγείτε από το φούρνο και βουρτσίζετε λιωμένο βούτυρο. Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη πρίν σερβίρετε.


Αποθηκεύστε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο.

142 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page